Látnivalók, érdekességek Bükfürdőn

Tartalomhoz ugrás

Látnivalók, érdekességek Bükfürdőn

Büki Szobakiadók Szövetsége Bük - Bükfürdő
Közzététel itt blogunkból · 20 December 2017
Tags: Bükfürdőnevezetességei
Néhány szó Bükfürdő híres gyógyvizéről
A bükfürdői termálvizeket talán már nem kell bemutatni az üdülni vágyóknak, hiszen a hotelekben és apartmanokban eltöltött vendégéjszakák száma alapján a Vas megyei kisváros jelenleg a negyedik legnépszerűbb magyarországi település. Azt viszont talán kevesen tudják, hogy kincset érő vízére az 1957-ben végzett kőolajfúrások során bukkantak. Az 1965 óta gyógyvízminősítéssel bíró víz ma már 4 kúton tör a felszínre, nemzetközi hírűvé téve Bükfürdőt és magas ásványianyag-tartalma révén annak rendkívül jótékony hatású vízét.

Bükfürdő aktív kikapcsolódásAktív kikapcsolódás a környéken
Noha a vendégek elsősorban a termálvíz miatt látogatnak el Bükre, szerencsére bőven akad egyéb látni- és tennivaló a kisvárosban és környékén, amivel a fürdőzők változatosabbá és izgalmasabbá tehetik itt-tartózkodásukat.
Az aktív pihenés hívei az úszás mellett számos egyéb lehetőséget találhatnak a mozgásra. Az 1991 óta működő, nemzetközi szintű golfpályán a kezdő játékosokat is örömmel fogadják. A minősített Nordic Walking útvonalak télen-nyáron igénybe vehetők, a játszótéri és fitnesz eszközökkel felszerelt Sportparkban pedig mindenki megtalálja az ideális mozgást 2-99 éves korig. A Kneipp Park többek között egy fél kilométer hosszú mezítlábas ösvénnyel, szabadtéri jógaparkkal és bokorlabirintussal várja az érdeklődőket.

Bük Katolilus templomBük, Bükfürdő és a környék nevezetességei
A számtalan nevezetességet felsorakoztató és változatos kulturális programokat kínáló Sopron, Kőszeg és Szombathely közelsége mellett maga Bük és közvetlen környéke is szolgál izgalmas látnivalókkal: a 13. században épült Szent Kelemen plébániatemplom vagy a 15. századi eredetű Szapáry-kastély is számot tarthat Bükfürdő vendégeinek érdeklődésére.


Vissza a tartalomhoz